Simonffy Géza-szeminárium, Tihany, 2011 – Képes beszámoló

A kétnapos szeminárium résztvevőit Dürr János, a TÚK elnöke és dr. Specziár András, az MTA Balatoni Limnológiai Kutatóintézetének (http://www.blki.hu/) tudományos igazgatóhelyettese köszöntötte.

A dél előtti programban elsőként dr. Móra Arnold, az MTA BLKI tudományos segédmunkatársának előadása hangzott el a balatoni árvaszúnyog-kutatásról.

Piróth Eszter, a TIT Szövetségi Iroda ( www.titnet.hu ) igazgatója a 170 éves Tudományos Ismeretterjesztő Társulat tevékenységét és törekvéseit ismertette. A programot követően Piróth Eszter az intézet alapításának 80 évfordulója alkalmából kibocsátott Klebelsberg Kunó Emlékérmet vehette át Bíró Péter akadémikus, az MTA BLKI igazgatója ajándékaként.

This slideshow requires JavaScript.

Ugyancsak ez alkalommal került sor a TÚK által meghirdetett, A jövőbeli és feltörekvő technológiák című publikációs pályázat eredményhirdetésére. Az MTA SZTAKI által felajánlott díjat és az oklevelet dr. Molnár Csaba, a Magyar Nemzet Magazin munkatársa vehette át Dürr Jánostól, a TÚK elnökétől.

A délutáni programban a TÚK ügyeiről beszélgettünk Dürr János vezetésével. Áttekintettük az egyesület erősségeit, gyengeségeit, lehetőségeit és veszélyeit. Az eszme- és véleménycsere a szeminárium után, e-mailben illetve a levelezőlistán is folytatódott, folytatódik.

A szombati program is a gyakorlati lehetőségek és megoldások jegyében telt. Simon Tamás és Molnár Orsolya(Origo) valamint Stöckert Gábor (Index) számos jó ötletet, tanácsot adott azzal kapcsolatban, hogyan használhatjuk hatékonyan az internet adta lehetőségeket.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának (http://www.sztnh.gov.hu/) új ügyfélközpontú szolgáltatásait dr. Tószegi Zsuzsanna elnöki főtanácsadó és Barna Tamás főosztályvezető-helyettes ismertette.

A nemzetközi szakmai együttműködés előnyeiről és nehézségeiről Palugyai István, a TÚK örökös tiszteletbeli elnöke, EUSJA nemzeti küldött beszélt.

Bónuszprogramként új tagunk, dr. Gyovai Gabriella tartott előadást a csökkent (női) nemi vágy organikus okairól.

Kép és szöveg: Trupka Zoltán

A fényképek itt is megtekinthetők.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s