Akadémiai Újságírói Díj 2009

A Magyar Tudományos Akadémia Elnöksége a tudomány népszerűsítése érdekében kifejtett eredményes újságírói munkásságuk elismeréseképpen Akadémiai Újságírói Díjban részesítette Babinszki Editet, Silberer Verát és Simon Tamást.

babinszkiedit

Babinszki Edit,
a Magyar Állami Földtani Intézet tudományos segédmunkatársa

Babinszki Edit geológus, tudományos kutató, a Magyar Televízió Művelődési Főszerkesztősége szerkesztője, az Élet és Tudomány folyóirat külső munkatársa, a tudományos Újságírók Klubja vezetőségi tagja. Kiemelkedő szerepe volt a Föld Bolygó Nemzetközi Éve eseménysorozat népszerűsítésében, a rendezvények aktív közreműködője volt.

silberervera

Silberer Vera,
a Természet Világa Szerkesztősége olvasószerkesztője.

Silberer Vera nagy sikerű internetes kémiai magazint hozott létre ChemoNet címmel, amelyben számos kémikussal, fizikussal és matematikussal készített interjúkat. Magas színvonalú szerkesztői munkássága során folyamatosan törekedett a természettudományok és társadalomtudományok bemutatásának ötvözésére.

simontamas

Simon Tamás,
az ORIGO Zrt. tudományos rovatvezetője

Simon Tamás az internetes tudományos újságírás egyik kiemelkedő személyisége, tíz éve vezeti az ORIGO Tudomány rovatát. Nevéhez fűződik az internetes tudományos ismeretterjesztés hazai megalapozása. Korábban a Mindentudás Egyeteme honlapjának szerkesztőjeként is dolgozott. A daganatok.hu weboldal alapító szerkesztője. A Jövő Háza Genetika kiállításának programvezetője, az ORIGO Egészség rovatának szerkesztője.

A díjakat Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke adta át május 4-én, az Akadémia Közgyűlésének ünnepi ülésén. Mindhárom kitüntetettnek, akik a Tudományos Újságírók Klubjának tagai, valamennyi kolléga nevében szívből gratulálunk.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s