Hadik Tudományos Kávéház

Több mint tíz éve annak, hogy a Tudományos Újságírók Klubja nagy sikerű beszélgetéseket rendezett kutatókkal a Hauer cukrászdában. Újságírók és persze a megjelent érdeklődők tehettek fel kérdéseket egy-egy tudományterület ismert képviselőjének. A sorozat 2014. március 20-án újra indult Hadik Tudományi Kávéház címmel a Hadik Kávéházban (1111 Budapest, Bartók Béla út 36.)
hadik3
A TÚK vendége 2014 márciusában Kiss László akadémikus, csillagász, az MTA Konkoly Thege Miklós Csillagászati Intézet kutatóprofesszora volt, akivel Az Univerzum nagy kérdései – csillagász szemmel Lukácsi Béla rádiós tudományos újságíró és a közönség tagjai beszélgettek. A beszélgetés után Gács Jánostól a Hadik Kávéházhoz fűződő kultúrtörténeti érdekességekről hallhattunk.
hadik21
Az április 17-ei est vendége Rosivall László orvosprofesszor volt. A Semmelweis Egyetem Kórélettani Intézetének igazgatója, többek között arról beszélt, mi köze van egymáshoz a címben említett két “kiválasztási rendszernek”. Érdekes eszmecsere alakult ki a tudományos kutatók, oktatók és a különböző rétegekből érkező hallgatók együttműködésével és a tehetségek támogatásával kapcsolatban is. Partnere Gimes Júlia, a Kossuth Rádió tudományos műsorainak szerkesztő-riportere, illetve az érdeklődő közönség volt. Az est folyamán a meglepetésvendég, Kathy-Horváth Lajos hegedűművész játékát is hallhattuk. A rendezvény végén Gács János a helyhez és annak szelleméhez fűződő irodalmi érdekességekről mesélt.

A Hadik kávéházban készült képek itt tekinthetők meg.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s