A TÚK jubileumi közgyűlése

A Tudományos Újságírók Klubja a társaság megalakulása 25. évfordulója alkalmából ünnepi közgyűlést tartott 2015. november 25-én a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala konferenciatermében.

A rendezvényen köszöntőt mondott Dürr János, a TUK elnöke, Falus András, az MTA rendes tagja, a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) alelnöke, az Év Ismeretterjesztő Tudósa cím birtokosa, Piróth Eszter, a TIT Szövetségi Iroda igazgatója és Palugyai István, a TUK tiszteletbeli elnöke.

Az ünnepi rendezvényen került sor a TUK tiszteleti tagságát igazoló oklevelek és emlékoklevelek, valamint a 10 éves Kutatók éjszakája rendezvény alkalmából a Regionális Információs és Fejlesztő Tudásközpont, valamint a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. által kiírt cikkpályázat díjainak átadására.

A TUK a tudományos újságírás több évtizedes, magas színvonalú művelése, és a TUK érdekében kifejtett meghatározó tevékenysége elismeréseként tiszteleti tag címet adományozott:

Garancsy Mihálynak, a TermészetBúvár című magazin tudományos főszerkesztő- helyettesének;
Herczeg Jánosnak, a TUK alapító tagjának, a Magyar Rádió Gordiusz műhelye, később az Élet és Tudomány ny. főszerkesztőjének;
Dr. Oláh Istvánnak, a TUK elnöki tanácsadójának, a MAG – Kutatás, Fejlesztés és Környezet c. folyóirat főszerkesztőjének
Sárhidai Gyulának, a Haditechnika folyóirat szerkesztőjének;
Staar Gyulának, a TUK alapító, első elnökségi tagjának, a Természet Világa folyóirat főszerkesztőjének.

A Tudományos Újságírók Klubja érdekében kifejtett magas színvonalú tevékenysége elismeréseként köszönetét és elismerését fejezte ki az elnökség és emlékoklevelet adott át:

Bóta-Nagy Máriának, a TUK gazdasági vezetőjének;
Hencsey Gusztávnak, az Európai Tudományos Újságírók Konferenciája szervezőbizottsági tagjának;
Őri-Kiss Gyöngyi elnökségi asszisztensnek;
Plette Péter nyomdamérnöknek, a Hipavilon Kft. osztályvezetőjének;
Sárneczky Krisztián csillagásznak, az MTA Konkoly Obszervatórium munkatársának.

A TUK, a Regionális Információs és Fejlesztő Tudásközpont és a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. által kiírt cikkpályázat díjait Dombi Margit és Trupka Zoltán tudományos újságírók vehették át.

Az ünnepségen Kakuk Balázs gordonkaművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Bartók Béla Konzervatórium tanára részleteket adott elő J. S. Bach: G-dúr cselló szólószvitjéből.

Advertisements