Hevesi Endre-díj 2018 – felhívás

A Hevesi Endre-díj Alapítvány kuratóriuma felhívással fordul a szerkesztőségekhez, az érintett szakosztályokhoz, továbbá egyénekhez is a 2018. évi díjak odaítélésével kapcsolatban.

Az alapító okirat szerint a díjban azok az újságírók – esetenként egyéb területen működő, az ismeretterjesztésben is részt vevő szakemberek – részesülhetnek, akik az előző években az írott és/vagy elektronikus sajtóban a tudomány, a technika új lehetőségeit, eredményeit bemutató legérdekesebb, egyúttal közérthetően és szép magyarsággal fogalmazott szövegű művek szerzői.

Kérjük a szerkesztőségeket, tekintsék át a kollégáik, szerzőik munkásságát, s ha úgy ítélik meg, hogy vannak közöttük olyanok, akik a kiírási feltételeknek megfelelnek, terjesszék fel díjazásra. A díjra egyénileg is lehet pályázni.

A pályázatnak a pályázó szakmai életrajzát és munkásságának ismertetését (javaslattevő esetén méltatását) kell tartalmaznia, valamint az indoklás alapjául szolgáló három kiválasztott művet. Ezeket 2018. március 23-áig juttassák el az alábbi e-mail címre: iroda@muosz.hu Az anyagokat elektronikus formában kérjük. Rádió és tv-produkció esetén tárhely, archívum, honlap linkjét nevezzék meg.

Budapest, 2018. február 27.

A Hevesi Endre Alapítvány Kuratóriuma