Akadémiai Újságírói Díjat kapott a TÚK főtitkárhelyettese

A Magyar Tudományos Akadémia Elnöksége a tudomány népszerűsítése érdekében kifejtett eredményes újságírói tevékenysége elismeréseként Akadémiai Újságírói Díjban részesítette Kocsis-M. Brigittát, a Tudományos Újságírók Klubjának főtitkárhelyettesét, szóvivőjét. A díjat MTA 194., rendes közgyűlésének hétfői ünnepi ülésén adták át.

Kocsis-M. Brigitta a TÚK főtitkárhelyettese, szóvivője, az M5 televízió Novum című tudományos magazinjának szerkesztő-műsorvezetője, akit magas színvonalú, a fiatalokat célzó kommunikációs csatornákon is végzett újságírói és ismeretterjesztői munkája, valamint széles körű és kimagasló közszolgálati tevékenysége elismeréseként részesítette Akadémiai Újságírói Díjban a Magyar Tudományos Akadémia Elnöksége.

A MTA 194., rendes közgyűlésének hétfői ünnepi ülésén tizenhárom kutató kapta meg az Akadémiai Díjat. Kiderült az is, hogy kinek ítélték oda a külhoni magyar tudósok teljesítményét honoráló Arany János-életműdíjat, a kereskedelmi-ipari eredményeket elismerő Wahrmann Mór-érmet, Kocsis-M. Brigitta mellett ki részesült még Akadémiai Újságírói Díjban, valamint a QP Akadémiai Kiválósági Díjban.

További részletek a Magyar Tudományos Akadémia weboldalán olvashatók.

Gratulálunk a díjazottaknak!