Ingyenes belépővel várja tagjainkat a Konrád Ház Kisjakabfalván

Németh Csaba tagtársunk, elnökségünk tagja továbbra is keresi és gyűjti, a tagságnak pedig a figyelmébe ajánlja a TÚK igazolvánnyal igénybe vehető kedvezményeket. Most egy baranyai lehetőségre hívjuk fel a figyelmet.

Belföldi nyaralást tervező tagtársaink figyelmébe ajánljuk a Villányi borvidék élő sváb tájházát, ahová az érvényes TÚK igazolvánnyal érkezőket ingyenes belépővel várja a Konrád Ház magángyűjteménye.

Ez egy hagyományőrző magán múzeum a Villány mellett található parányi zsáktelepülés, Kisjakabfalva szívében. Fenntartói a család őseinek valamikori lakóházát hozták eredeti állapotára, minden részletben szigorúan ügyelve arra, hogy csakis eredeti használati tárgyak és díszítések kerüljenek a falakra és a falak közé.

A Konrád Ház kísérlet egy letűnt világ, a baranyai svábság építészeti és kulturális emlékeinek bemutatására; ugyanakkor élő tájház, mert a helyiségek és a berendezés mind-mind ma is használható állapotban láthatók. Az öt lakószobát, a két pajtát, a kukoricagórét és a cselédlakást megtekintve és az udvart bejárva könnyedén megismerhetjük az elmúlt századokban itt élt emberek mindennapjait. A Konrád Ház színvonalas programot biztosít akár a Villányba bort kóstolni érkező vendégek, akár a Németországból hazalátogató ismeretlen ismerősök, akár az osztálykirándulásra a környékre látogató csoportok részére.