Könyvkedvezmény TÚK tagoknak

Tagjaink 25 százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a Gorbacsov titkai, avagy az ember, aki megváltoztatta a világot című könyvet.

Zolcer Jánost két évtizedes baráti kapcsolat főzi az idén 90 éves politikushoz. A könyv a sok együtt töltött idő, baráti beszélgetés, történet mesélés nyomán született meg a pandémia alatt. Tele QR kódokkal, amik digitális lábjegyzetet, illetve videó illusztrációt kínálnak az olvasás mellé.

Gorbacsov titkai, avagy az ember, aki megváltoztatta a világot című könyv szerzője Zolcer János felajánlotta a Tudományos Újságírók Klubja tagjainak, hogy érvényes igazolványuk fotójával 25 százalékos kedvezménnyel rendelhetik meg a könyvet. A 466 oldalas könyv 500 fekete-fehér, 30 színes fotót, a QR kódok mögött 130 videót tartalmaz. A 25 százalékos kedvezmény mellett – névre szólóan dedikálva – könyvjelzővel vásárolható meg a könyv.

Ehhez a https://gorbititkai.hu weboldalról kell indítani a megrendelést. És az e-mail csatolmányaként kell elküldeni a TÚK igazolványról készült fotót.

Sok könyv született Gorbacsovról: ő maga, és a kutatók, történészek, írók is részletesen leírták az életét és munkásságát. Amit Gorbacsov írt, az érthetően egy szubjektív monológ önmagáról. Amit mások írtak róla, azok többnyire tudományos munkák, értekezések, amelyeknek írói legtöbbször egyáltalán nem, vagy csak egy interjú erejéig találkoztak Gorbacsovval. Zolcer János könyve azonban egészen más, hiszen a  barát szemszögéből láthat rá Gorbacsov életére, politikai munkásságára.

Zolczer János tévéproducer 2003-ban elhatározta, hogy Mihail Gorbacsov -a Szovjetúnió utolsó vezetője – közreműködésével bemutatja az 1980-as évek legfontosabb politikusait.

Ezzel egyedülálló újságírói produkciót hajtott véghez: több napra egy asztalhoz ültette a kor meghatározó politikusait. Együtt élt velük és közösen látogatták meg életük fontos helyszíneit. Gorbacsovval együtt heteket töltött George Busch elnöknél,Helmut Kohl kancellárnál, Simon Peresz államfőnél, Hans-Dietrich Genscher külügyminiszternél…. Így módjában volt az egyes történelmi eseményekről -hármasban!-kideríteni az objektív igazságot.

Ilyen formában ez másnak még nem sikerült. A filmforgatás során közvetlen, személyes kapcsolat alakult ki a szerző és Gorbacsov között, amely már húsz éve tart.