A MAGYAR HIDROGEOLÓGIA NEMZETKÖZI SIKERE

Egy magyar szakember, az ELTE oktatója, Mádlné Szőnyi Judit lett a Hidrogeológusok Nemzetközi Szövetsége 2021-es Presidents’ Award kitüntetettje. A díj a legnagyobb elismerések egyikének számít a hidrogeológiában, és most először kapta meg hazai kutató.

Fotó: ELTE

A Hidrogeológusok Nemzetközi Szövetsége (International Association of Hydrogeologists, IAH) elnöki díját 1995-ben alapították. A kitüntetést évente ítélik oda olyan IAH tagnak, aki nemzetközi szinten kiemelkedő teljesítményével hozzájárul a felszínalatti vizek tudományának fejlesztéséhez, továbbá munkásságával elősegíti az IAH küldetését, azaz a felszínalatti vizek szélesebb körben történő megértését, a vízkincsek kihasználását és a környezeti szempontok érvényesülését. A díjat az IAH jelenlegi és két korábbi elnöke saját hatáskörében ítéli oda évente egy személynek, és a legnagyobb elismerések egyikének számít a hidrogeológiában.

Mádlné Szőnyi Judit kitüntetése a felszínalatti vízáramlási rendszerek megértésében és megismertetésében végzett magas szintű nemzetközi munkájának elismerése.

További részletek