Pályázatot hirdet a Tudományos Újságírók Klubja

Bendzsel Miklós, a Magyar Mérnökakadémia elnöke magánszemélyként tett felajánlása nyomán a Tudományos Újságírók Klubja pályázatot hirdet cikk illetve tanulmány írására a széleskörűen értelmezett mérnöki tevékenység intézménytörténeti jelentőségének, illetve kimagasló egyéni teljesítményeinek előtérbe állítását célozva. Az erről szóló együttműködési megállapodást Bendzsel Miklós, illetve Dürr János, a TÚK elnöke október 15-én írta alá. Az első alkalommal meghirdetett pályázatra a pályamunkák benyújtási határideje 2022. január 15.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Tudományos Újságírók Klubja

pályázatot hirdet tagjai számára cikk illetve tanulmány készítésére

A pályázat témája célszerűen a széleskörűen értelmezett mérnöki tevékenység intézménytörténeti jelentőségének, illetve kimagasló egyéni teljesítményeinek előtérbe állítása, azok jövőbe mutató jellegét is magában foglaló bemutatása, a műszaki tudományok, a mérnöki tevékenységek bármely szak- vagy interdiszciplináris tématerületéről.

A TÚK elnöksége által felkért szakértőkből álló bírálóbizottság értékelése alapján legjobbnak ítélt dolgozat szerzője

100 000,- forint

jutalomban részesül.

Az írásművek elvárt terjedelme 40 – 50 000 n, a mondanivaló által indokolt, tetszőleges számú képpel és ábrával illusztrálva.

A pályázaton még nem publikált, máshol közlésre még be nem nyújtott, szerzői jogi szempontból kifogástalan, a hivatkozások és az illusztrációk forrásának precíz megadásával benyújtott, lehetőleg egy, de legfeljebb négy szerzős dolgozattal lehet nevezni.

Elektronikus benyújtási határidő: 2022. január 15-én, 15 óra, helye: tuklevelezes@gmail.com

A pályázattal kapcsolatos információt ugyanezen az e-címen, vagy a 70 252 4278 telefonon (Dürr János) lehet kérni.

A pályázati jutalom és oklevél átadására várhatóan 2022 márciusában kerül sor.  A díj alapítói szükség esetén elősegítik a nyertes írásművek publikálását rangos fórumokon.

2021. október 15.

A Tudományos Újságírók Klubja elnöksége