Sajtóközlemény

2015. november 4. Budapesten zajlott a II. Európai Tudományos Újságíró Konferencia

széchenyi2020_2Budapest adott helyet a II. Európai Tudományos Újságíró Kongresszusnak, melyen Európa csaknem minden országából és az Egyesült Államokból mintegy 100 újságíró vett részt. Az MTA dísztermében megtartott rendezvényen a tudomány népszerűsítésében kulcsszerepet játszó tudományos újságírók áttekintették a szakma előtt álló nehézségeket és aktuális kihívásokat.

A rendezvényen, melyet a Széchenyi 2020 program keretében a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatott 5,5 M Ft-tal a World Science Forum csatlakozó rendezvényeként valósult meg.

A program során a szakmát érintő legfontosabb témák megtárgyalásán túl egy új európai kezdeményezés, az EUSJA Innovation Network meghirdetésére is sor került.
A konferencia két szekcióját végigkísért rapportőrök jelentését az EUSJA (European Union of Science Journalist’s Assotiations) elküldte az Európai Bizottság kutatási Főigazgatóságának.

A konferenciához csatlakozóan tanulmányútra került sor melyen a résztvevő újságírók rövid áttekintést kaptak a magyar tudományos eredményekről, a Szegedre tervezett ELLI projekt állásáról, és a Budapesti székhelyű EIT tevékenységéről. A tanulmányút programját beszélgetés zárta Pálinkás Józseffel az NKFIH Elnökével a magyar K+K+I helyzetéről, lehetőségeiről.

A sajtóközlemény letölthető innen.

Advertisement