A Juhari Zsuzsanna-díj nyertesei

nyerteseiA Tudományos Újságírók Klubja és a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat díjat alapított a tudományt népszerűsítő, ismeretterjesztő blogok elismerésére. A díjat Juhari Zsuzsannáról, az Élet és Tudomány néhai rovatvezetőjéről nevezték el. A díj átadására 2016. június 23-án került sor a TIT székházában.

A blogpályázatra 21 nevezés érkezett. A beérkezett pályázatokat a TUK elnökségének tagjai, a TIT képviseletében az Élet és Tudomány szerkesztősége, valamint Juhari Zsuzsa gyermekei, Székely Flóra és Székely Kristóf értékelte.

Az ünnepségen köszöntőt mondott Dürr János, a TUK elnöke, Piróth Eszter, a TIT igazgatója, Székely Flóra és Gózon Ákos, az Élet és Tudomány főszerkesztője. Közösen adták át a Juhari Zsuzsanna-díjat, melyet a pangea.blog.hu nyert (készítője többek között Szávoszt-Vass Dániel). A TUK különdíját, egy éves Élet és Tudomány, valamint Természet Világa előfizetést a tanarno.cafeblog.hu létrehozója, Kassa Tünde kapta.

Tizenkét további pályázó elismerő oklevélben részesült: Varga Máté criticalbiomass.blog.hu, Jamrik Levente Falanszter.blog.hu, Rácz-Nagy Zsófia religio-logos.blog.hu, Országos Széchényi Könyvtár blog.oszk.hu/foldabrosz, Zsíros László Róbert és Hauptricht Tamás szertar.blog.hu, Magyar Természettudományi Múzeum mttmuzeum.blog.hu, Dr. Vörös Anna nogyogyasznaplo.cafeblog.hu, Kuglics Gábor kugi.blog.hu, Árvai Tünde pecsinotortenet.blog.hu, Ádám Péter duplax.cafeblog.hu, Magyar Gyógyszerésztörténeti Társaság gyogyszeresztortenet.hu, Kubinyi Enikő kutyakutatas.blogspot.hu.